Galleristi ja Pankinjohtajan Rouva olivat aamulla äkkipäin tavatessaan panneet merkille, että Mallinalun ja Kiekkoilijan asunnon liepeillä oli aika hyörinä. -Nå men det är visst ju därför att Kiekkoilija ha  kommit hem att spela jeekiekko med leijon joukke, totesi Pankinjohtajan Rouva. Galleristi havaitsi myös muun syyn. -Taitaa olla nyt niin , että tuo muoti- ja sisustuslehtiä  seuraava Mallinalku saa kuin saakin oman kotispansa. -Olen kuullut, että hänellä on vapaat käden asunnon suhteen. -Kiekkoilija ei paljoa muuta voi kuin hellittää kukkaronnyörejä, kun mutimediaviesteissä saa kuvia Mallinalun hankintasuunnitelmista.  Näin juuri Tanen kantavan sinne suuntaan laattoja ja hanoja. - Nå just, kommentoi Pankinjohtajan Rouva ja soitti hetimiten Villa Charlotten Rouvalle. Olihan kyse putkien vetämisestä ja siinä saa olla tarkkana, että ei tule turhia vahinkoja Galleriaan ja Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis puolelle.
(Edit: kuvapäivitykset 24.8.)- Nå vad skulle jag ny säga, totesi Pankinjohtajan Rouva, kun uteliaina menivät katsomaan tilannetta. - Det är så svart här, on niin kovin musta teelä, mitä ihmettä teme meina?   Samassa saapasteli paikalle Tane, jolla oli asiasta selvästi arvoin rouvia parempaa  tietoa. - Kuulema tulee kultahanat ja tuo hopeapöytä laitetaan paluupostissa kauppaan. - Nämä indingon siniset (tälle Galleristi ja paikalle kiiruhtanut Villa Charlotten Rouva tuhahtivat) laatat tulevat suihkuseinän koristeraidaksi  ja minä sain tehtäväkseni ne sinne tänään laittaa. - Kuten arvon rouvat huomaavat, sanoi ja osoitti seinustaa - ne edustavat sisustustrendien viimeistä huutoa.Niinpä näyttää, niin viimeistä, että rappausaine lienee unohtunut, totesi Galleristi  lyhyesti ja ehdotti paikalle saapunelle Mallinalulle, että tämän kannattaisi soittaa paikalle asiallinen ammattimies. - Tane voi sen sijaan kantaa sieltä autosta sisään  kotispan tuolin,  komensi Villa Charlotten Rouva, kuin olisi omaa taloaan sisustellut.

 

-Tässä on, puhkui Tane, joka alkoi olla jo puuhasta väsähtänyt. - Tällä tuolilla ei varmaan Kiekkoilija ístu, mietti enemmän itsekseen, kun purki kalustetta kääreistään. Katselleessan potkimiesten toimintaa, Tane ei muuta voinut kuin ihmetellä. - Kultahanat ja kaikki, mistähän on ideat tämmöiseen saatu. -Ja missä täällä pyykki pestään, tuumi tämä asioita joskus todella käytännöllisesti lähestyvä mies. - Neiti Mallinalun mukaan suihkuun tulee myös samaa hanamallistoa ja että suihkuseinäke tulee  olemaan lasia, raportoi naisjoukolle . - Ja niiden suhteen Mallinalku ei sitten anna tuon Tanen touhua, opastivat kaikki kolme tätä laatutyötä arvostavaa naista. - Miten on, sopiko nyt, että jag hämtä lite "skumppa", liksom man säger, site on litet kvar ännu. Ja totta kai fröken Mallinalku on sydemellisesti välkom också. - Mitä jos siirrymme kaikki Galleriaan, ehdotti Galleristi.   Ja niin mentiin.
 
Kotispan valmistumisen kaksi ilmeisintä vaikeuttani ovat a) lasisinäisen suihkukaapin liimaus ja b) kultaisen hanaston kehittäminen suihkukopperoon. Suihkukaapin on minulle tehnyt veljeni muutama joulu sitten omalla studiollaan. Millä ihmeellä lasisaumat saa toisiinsa kiinni. Kokeilin silikonia, suttua tuli. Onko olemassa jotain lasiliimaa? Vai uskaltaisiko kokeilla kuumaliimaa? Kuvassa Mieshenkilö miettimässä ongelman syvintä olemusta (krumeluuri tuoli on Stockan joulumarkkinoiden joulukuusen koriste ja valurauta-amme on huutonettilöytö).