Kukapa ei olisi haaveillut perinteisestä mummonmökistä? Juuri siitä lähti liikkelle ensimmäinen roomboxini, jonka rungon muodostaa 4 työpaikalta saatua paffilaatikkoa (n 25 x 30 cm) . Kokonaisuuden muodostaa sauna ja sen tupa, keittö leivinuuneineen, sali ja puucee.

Mummonmökki on Villa Charlotten Rouvan vanhan tädin kotimökki. Kun se Rouvalle perintönä muutama vuosi sitten siunaantui, oli Rouvalle itsestään selvää sen hoitaminen ja helliminen pieteetillä. Hiukan on rempattu ja pintoja maalattu,  mutta mitään vanhaa ei ole pilattu uutta päälle rakentamalla.1514965.jpg


Ohessa rakennusten takaseinä (huom: aaltopahvi hyötykäyttöön -leima!)

1514987.jpg


Ensimmäisenä valmistui sauna ja saunatupa.Saunan seinämateriaali on kerätty monilta ABC-kahvilareissuilta. Jopa Mieshenkilö on oppinut kahvitikkuja kahmimaan - ja kiitos myös lukuisille ystäville, jotka reissuiltaan tuovat  tätä "lautaa" tuliaisiksi!

1514989.jpg


Sauna on ensimmäinen työni "rakennusuralla". Mieshenkilö poisti kiukaan (entinen kuparinen pikkukolpakko) kahvan ja sitten kolpakko käännettiin nurin niskoin, maalatiin ja asetettiin kiuaskivet. Luukku on foliopaperista.
Lauteet ihan "omadesign".

1514969.jpg


Saunakamarissa on vanha "sivusta vedettävä" (huuto-ostos sekin) ja muutakin vanhaa käsityötä, joita suuresti arvostan. Tekstiilit on omaa tekoa.

1514981.jpg


Keittiö/leivintupa tietysti tarvittiin. Uuni on meikkilaatikko, joka sai tiilipinnan (tulostettua ilmaisprinttiä) ja itsetehdyt uuninluukut.

1514994.jpg


Uunin polttopuut on kerätty Mieshenkilön kanssa likeisestä urheilupuistosta. Mieshenkilö pilkkoi ne parvekkeella suojalasit silmillään -  puunkatoteline on itse tehty.

1514995.jpg


Uunin kupu on Keiju-rasiasta ja kaikki kekseliäisyys pantiin peliin, että se paikoilleen jäi!

1515602.jpg


Tottakai tarvittiin hienostuneempi sali ja sinne pönttöuuni. Mieshenkilö olisi "auttanut" usemmankin pönttöuunin luomisessa!

1514977.jpg


Sali kehittyi pikkuhiljaa, remppamiehet oli tätä kuvatessa tauolla.

1514974.jpg


Salin kalusto on Rouvan kirpputorilöytö.

1514975.jpg


Viimeisin koitos oli puuceen aikaansaaminen.  - Onneksi mummonmökin tontilla oli vanha varasto, jonne se rakentui. Ei ollut "Huussi & Huvila" formaatin konsultteja käytettävissä ja niinpä huussi tehtiin itse - meille kaikille tutulla periaatteella -  kaikesta roinasta, mitä sattuu löytymään. Seinälle ihan oikeaa aaltopahvia...


1515617.jpg


Varaston toiseen päähän tehtiin kesähuone Rouvan sukulaislapsien(kaksi kivaa pikkupoikaa) käyttöön. Sielläkin tarvikkeet ovat vanhoja, lampusta toinen kuuppakin puuttuu, mutta eihän kesällä paljoa valoa tarvita!

1515606.jpg