Ei hätää vaikka Huikka ja Kulaus odottaakin sisäinteriöörinsä remppaamista - juomaa voi nauttia tämän mannermaisen oluttuvan uuden uutukaisella kesäterassilla. Pöydäksi löytyi Betanikadun Puuvilla Tehdas - Betaniagatans Bomoll Fabrik Ab:n pölyisestä varastosta vanha Tehtaan ruokasalin pirtinpöytä. Tane ei innoissaan edes pölyjä pyyhkinyt, vaan pöydälle  kannettettiin juomaa ja hiukan huikopalaakin aikamoista tahtia. Olihan kesä ja kuuma.

1246357535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huomannette myös mitä tyylikkäimmän aurinkovarjon? Sille Villan Rouva ei millään olisi antanut suostumustaan, onhan näkymä hänen Villansa kivijalan juurella, mutta liekö helle pehmittänyt tämän muuten niin selkeästi oman päänsä pitävän Rouvan, kun varjo sitten paikalleen jäädä sai.

Opiskelijanuorukaisen olotilakin on melkoisen messevä: Tane pisti rivakasti (kerrankin...) toimeen ja parissa päivässä oli soljuvassa yhteistyössä saatu asunnon ilme stailattua  "Pientä pintaremonttia" mukaillen. Ottaen huomioon ah niin kovin miehisen näkökulman aiheeseen,  saattoi Villan Rouvakin todeta, "Hyvin olette saaneet tähän 70-lukua - mistä ihmeestä nuo tapetit tulivat?". - Ihan kuin eivät olisi kysymystä kuulleet (tapetit kun olivat Tanen omatoiminen puoliluvaton löytö tehtaan varastosta), jatkoivat miehet omaa pohdintaansa, sillä edessä oli kiintoisa vaihe: 1246357613_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Opiskelijanuorukaisen asunnon edustalla olisi juuri parahultainen vanha ja viihtyisä piha-alue, joskin asfalttia vaan. Silmissä nimittäin siinsi oma terassi... Siispä vielä kerran retki  Puuvilla Tehtaan alueen lukemattomiin varastoihin ja pian oli ilo ylimmillään.

1246358509_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Opiskelijanuorukainen huikkasi Baarin Isännän mukaan urakan päätteeksi katettuun pöytään. Tosin tarjolla oli vain nestemäisiä tuotteita, mutta se ei tunnetusti tätä miesporukkaa haittaa.  Baarin Isännän  työt jaksavat odottaa.  Juomia laskee hätiin kutsuttu Opiskelijanuorukaisen tyttöystävä Kondiittori.  Opiskelijanuorukaisen työt (Huikka ja Kulauksessa hänkin, soittaa, laulaa, tiskaa,vääntää oluhanaa) alkavat vasta ensi viikolla.

"Tästä ei pidot parane", totesi Tane kun pyöräsuojasta löytynyt laatikko kääntyi pöydänjalaksi ja autotallin kätköistä esiin kaivettu vanha pöydänkansi jalojen juomien annistelualueeksi. "Mikäs tässä on ollessa", tuumi miekkonen olutviiksiään pyyhkien, "Nyt saa kesä tulla".