Terveiset New Yorkin talvesta, joka matkan aikana pahimmillaan osui Mieshenkilölle, joka kokoukseni ajan oli perjantain yksin liikkeellä. Upposi miekkoseni muutaman kerran polviaan myöden suurkaupungin liki puolimetriseen lumi-vesi-sohjoon. Loppumatka olikin mukava keli,tosin kastuneet kenkänsä eivät enää kuivumaan ehtineet... Matkan vaikein osa on paluu,ei suinkaan sen haikeus vaan ongelmia tuottava aikaero.Pää ei ole ihan "oma". Onneksi lieventäviä seikkoja löytyy:

Ostoksilla tietysti käytiin. Retkeemme osui kaksi alan varsinaista liikettä, www.tinydollshousenyc.com ja iso lasten tavaratalo FAO SCHWARZ www.schwarz.com. Kumpikin oli jo ennestään tuttu paikka.

Lasieläimet ovat  An American Craftsman Galleries taideliikkeen hienot löydöt. Pikkunukke (raajat liikkuvat), viinipullo, lasimortteli ja tuo soodasuihkupuollo Tiny Dolls Housen tuotteitta.

Pastat ja kasvopyyhepaketti ovat sieltä myös.

Mustat laukut ,muovinen moderni tuoli,golfbägi  ja tuo kirjottu laukku löytyivät Schwartzin tavaratalon nukkekotipisteestä, koiran/kissankuljetuslaukku, karahvi ja lasivati Tinysta. Kaunis reliefi (Galleristin löytö) on  Metropolitan Museon myymälän jääkaappimagneetti. Mustan pyöreän laukun päällä on INJEKTIORUISKU! Kiinalaisen kaupunginosan löytö on tuo vasemmalla näkyvä kännykkäkoru, kauppa oli Hua Yang Co.LTD, Import Export, 70% Sale.Korusta ei kuvassa selvää saa, mutta siitä saapi esim pienen norsupatsaan ja muutakin mukavaa irrotettavaa siinä on.

Kuten kunnon harrastajalle kuuluu, kaikkea pitää tarkastella  sillä silmällä. Niinpä mukaan tarttui mm hotellin pikkupulloja (täysiä tietysti...),niiden korkkeja (niistä tulee vaikka lamppuja), kahvitikkuja, pieniä ohuita pillejä ja aamiaspöydän pieni jogurttiastia,joka oli niin kaunis, että siitä tulee todennäköisesti Galleria Bastetin leikkokukkavaasi. Lentokoneen maitopurkit saa maalin päällensä ja ovat aivan aidot roksikset Tanen takapihoille. Kotiin päästyä matkalaukkua avatessa meni lukko tuhannen säleiksi, mutta siitäkin varmasti joskus jotain syntyy ;D

Sokerina pohjalla pienoisrautatie:

Sitä ennen oli Mieshenkilö (täysin tavoistaan poiketen) hiljaa sanonut "Nyt riittää". Siihen minä tietysti tarkkana naisena totesin, että "Nyt on dollarin kurssi niin edullinen, että tämän minä vielä ostan". Niinhän olisi jokainen meistä sanonut, eikös vaan?