Pitsilinnan saunan rakentamisestahan oli jo taloyhtiön hallituksen päätös tehty ja valmistelut alkaneet. Eteneminen tässä(kin) projektissa on pitkälti kiinni Tanen (talkkari) aikataulusta (pikemminkin aikakäsityksestä) ja tietysti taidoista. Lauteiden formatointi otti aikansa. Laudemateriaali on kaikille tuttua Ville Vallaton - lautaa.

1692068.jpg

Kun sitten päästiin niin pitkälle, että lauteita saattoi kokeilla löylytilaan, ilmeni, että löylytilaa piti "kasvattaa", koska oli suunnitelmissa tehdä jonkilainen väliseinä lauteiden ja huoneen etuosan väliin. Kuten kuvasta huomaa, löylypuoli oli ensisuunnitelmissa jäänyt liika pieneksi...

1668662.jpg

Siispä: seinää paneloitiin lisää ja saatiin tilaa löylynheittoon.


1692067.jpg

Entä sitten väliseinä? Mallistoja (siis nettisivuja) surffatessa löytyi ratkaisu - muistista on hävinnyt kenen hieno sivu se oli. Seinäkkeen pitää olla  läpinäkyvä, jotta löylytila näkyy! Tuumasta toimeen... Vanhingosta viisastuneena (viite: liian pieni löylytila) valmistettiin ensin pahvista ja maalarinteipistä prototyyppi, jota muuttelemalla pikkuhiljaa tulevan puukehikon malli sitten syntyy (asia on siis kesken vielä).

1692693.jpg


1692703.jpg

Tarkoitus on, että löylyssä istuva näkee "pesutilaan" ja myös, että löylytilaan näkee.  Kuvassa on ensimmäinen versio tätä prototyypiä - sitä on sittemmin muokattu ja seuraava vaihe onkin kehikon rakentaminen puusta.

Lattiaa on myös mietitty ja  sen pitäisi Rakennusmestarin mielestä olla sementtiä. Ensimmäinen valutyö tehtiin lahjotuksena saadulla rakennussilotteella (1:1) ja sen valu ei täysin onnistunut, mutta vaikutelma siitä, mitä lattiaksi halutaan, vahvistui.


1692083.jpg

Sementtipinta on tarkoitus vielä maalata (kuvan laatu kehnohko, se on otettu Rakennusmestarin kännykällä , jonka ominaisuudet ovat hieman vielä kadoksissa).

Tane muuten otti ja lähti Huikka ja Kulaukseen, sen verran otti voimille työ lauteiden ja etenkin lattian kanssa.  "Neuvoa antaville" oli paikkansa!