Ei paljon naurata. Kävi vahinko. Olin pari päivää sitten kuvaamassa kerrostalomme  (vm -53) pihanäkymiä. Tarkoituksena oli auttaa työpaikan toimintaterapeutteja uusimaan luentonsa, jonka nimi on "Turvallinen koti ja pihapiiri". Kotimme on oivallinen esimerkki ns ei niin kovin järkevästi rakennetusta (etenkin vanhusten ja  esim. liikunnan apuvälineitä käyttäville) kodista: on kunnon -50 -luvun kynnystä, ahdasta eteistä ja kylpyhuonetta, mattoja, johtokasoja (ne on ihan omaa syytä). Taloon ja sen hissiin ei pääse ellei pysty kulkemaan portaita. Ja muuta sellaista, mitä nykyisin enää ei saa olla. Ottaessani viimeistä kuvaa(nro 213) ulko-oven raossa olevasta rollaattorista astuin taaksepäin "paremman kuvakulman" toivossa - puolittain tyhjään, putosin oikean kantapääni varaan - mielestäni kuului "poks" - ja sillä tiellä ollaan. Lihas on revennyt jonkun jänteen jostakin liitoskohdasta.

Kuvassa sääri kylmäpakkauksessaan ja näkyy myös pala kyynärsauvaa - niillä vasta vaikea on kävellä!

Mutta onneksi on minimaailma, se tuo lohtua. Paljon. Kuvassa ensinnäkin  varsinainen löytöni  puolentoista viikon takaa - löysin sen ihan sattumalta kävelylenkillä likeisen omakotitalon pihakirppikseltä: ompelutarvikepakki, aika lailla hyväkuntoinen, pesin ja puleeraasin. Mieshenkilö auttoi parin ruuvin kiristämisessä.

Eikös olekin kaunotar? Hyvin toimii, enää puuttu hyllypaperi sieltä lokerikoista. Sitten täytän nukkekotitarvikkeilla. Kumma kyllä, Mieshenkillökin piti hyvänä sijoituksena. Harvoin laitan hintoja esille, tämä maksoi 10€ - mielestäni  ei kallis kävelylenkin hinnaksi!

Tässä sitten malliksi ja vertailuksi minikoossa apuvälinettä - sain nämä kyynärsauvat nukkekotiystävä Sarilta vuonna 2006 syksyllä, kun olin vuorotteluvapaalla ja auttelin tyttären esikoista koulutielle (muistaakseni ne ovat USAn ebay.com:sta). Silloin kävi sama vanhinko vasemmalle jalalle, ihan kotona vaan, kun astuin alas pöydältä taulun seinään nakkaamisen jälkeen.

Kiiltävä Kaunotar on kirppislöytö.

Että kuten alkuun mainitsin, kaikki alkoi aiheesta Turvallinen koti ja pihapiiri...