Villa Charlotten Rouva on saanut joulunsa kuntoon, enää puuttuvat lahjat kuusen alta. Charlotten kivijalassa asuvan Opiskelijanuorukaisen Tyttöystävä (kondiittori) oli auttamassa. Rouva itse haluaa aina paistaa kinkun ja tehdä imellytetyn perulaatikon, mutta muuten hän luottaa kaupallisiin tuotteisiin. "Kunhan ovat kauniissa astioissa", tuumaa hän, ja neuvoo lisäksi nuorta apualaistaan, "laita kunnon voita ja kermaa joukoon, niin Herrakaan ei huomaa mitään"!
2162190.jpg
Villan Charlotten joulua vietetäään varsin perinteiseen tapaan. "Herra ei yhdestä luovu" -sinappi on joulupöydän must ja samoin kinkku. Muilla ei niin väliä - ja perunoiden pitää olla kiinteitä, niin että eivät hajoa haarukkaan pistettäessä!
2162148.jpg

Pöydässä kaunis hyasinttiasetelma, jonka kukkalähetti toi.Se on liikelahja "Kangaskauppa Marjasta", joka toimii Jäkärlän suunnalla.

2162144.jpg
Rouvan lempijoulukoriste on Berliiniin suuntautuneen matkan tärkeä tuliainen, pieni enkeli. Piparitalon kondiittorina toimiva apulainen löysi Helsingin markkinoilta.

Entäs sitten Pitsilinnan väen joulu? Taloyhtiössä on eletty jännittäviä aikoja, sillä luvattu ilmainen joulusauna on täysin kiinni siitä,  miten Tanen ja Baarin Isännän koesaunonta onnistuu. Koelöylyt otettiin ja taidettiin "ottaa" muutakin: saunan suihku/pesuhuone on edelleen siivoamatta! Mutta likeisen marketin pakastettu vihta osoittautui vallan verrattomaksi, ja siitäkös Tane oli oli tohkeissaan!
2162150.jpg

Tanen oma joulu on enempi miehinen - mikä olisi jouluna mukavampaa kuin saunan jälkeen nauttia pizzaa ja hyvien kaverien rouskinnasta. Nimittäin Rontti Simo ja Otto Kamu saavat Turun torin parhaat silakat jouluksi.
2162194.jpg
Kuvassa on Tanen tädin veljenpojalleen lahjoittama kynttiläkruunu, jonka asentaminen on  jäänyt puolitiehen - ei kai raavas mies tuollaista asenna ilman kunnon rohkaisua? Ja sitä saa Huikka ja Kulauksesta...
2162180.jpg
Huomannette tämän kotoisan kulmakuppilan joulukoristeet - sydämelliset valot vilkkuvat ja mukaan mahtuu hieno lasikuusi ja vilkuttava joulutonttu... Baarin Isäntä loi tämän mannermaisen lookin yhdessä jouluapuna toimineen Opiskelijanuorukaisen ja Tanen kanssa. Villan Rouva kävi katsomassa tulosta ja kääntyi kannoillaan hetimiten tilanteen nähdessään! HIRVEÄTÄ!!!  Onneksi Pitsilinnan Rouva Pankinjohtaja oli kutsunut joulunaluskahville ja tilanteen karmeutta saatettiin yhdessä puida.
Rouva Pankinjohtajalla oli myös ongelmallinen tilanne: uutta ruokapöytää ei löytynytkään Lontoon Kensingtonin arvomarkkinoilta ja likeltä piti, ettei kahvipöytää saatu katettua.Sali on muutenkin kesken, kun avuksi luvannut Tane ei ilmaantunut paikalle... Ja tuon hirvenpää: Pankinjohtaja haluaa sen seinälle ja vaimonsa on saanut viivytettyä hanketta perustellen sitä sillä, että pöytäkalusto ei ole vielä tullut...
2162210.jpg

Mutta apu oli  lähempänä kuin arvata saattoi. Pitsilinnan toiseen kerrokseen kotigalleriaa remontoiva Galleristi Judith af Nådendahl-Åbo kuuli (Tanelta tietysti) tästä ahdingosta ja käväisi tarjoamassa omaa maalaistyyppistä pöytäänsä lainaan. "Enhän minä sitä nyt tarvitse, kun vasta remontoin", hän tuumi ja (ketunhäntä kainalossa) samaan hengenvetoon hiukan "suri", että ei ollut ehtinyt laittaa nimeään ilmaiseen joulusaunalistaan Pitsilinnan rappukäytävään. Siitäkös Rouva Pankinjohtaja sai aiheen toimia vastavuoroisesti ja järjesti heti, että Pankinjohtaja (taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja) laittoi Galleristin listalle - ja ihan hyvään aikaa vielä, heti joulurauhan julistuksen jälkeen... Tuli hyvä mieli ja lisäksi, kun kukkalähetti toi Kukkakauppa Siirisofian (Kaarinan suunnalla) mieluisan, valkoiseen ruukkuun istutetun hyasintin, oli harmitus tipotiessään. Kun sitten kahvipöydässä Villan Rouvan kanssa mietittiin vielä tehtävien asioiden listaa, saattoivat nämä rouvat todeta, että "joulu saa tulla". Kahvin kanssa muuten otettiin lasillinen likööriä. Mutta ihan vaan lasillinen.
Kuka vielä sanoo, että naapuriapu ei tässä maailmassa toimisi!?

Hyvää joulua kaikille - kiitos lukemattomista innoituksen hetkistä "luonanne", kiitos rohkaisevista ja mieltä lämmittävistä kommentointikäynneistänne!