Näyttelyn rakentaminen tuntuu vievän aikaa muulta puuhastelulta. Onneksi sentään  matkan varrelle osuu aina syystä tai toisesta jotain kiinnostavaa.

Vasemmalta oikealle:  valkoinen mötikkä löytyi pikkupoikien kanssa tehdyltä viikonlopun pyöräretkeltä - lienee jotain sähkömuuntajan osaa, täydellinen "ulkokukkaruukku" tai lintujen "vesiallas".  Messinkiset hököttimet ovat avaimenperiä. Metalliset pyöreät häkkyrät tulevat toimimaan joskus ilmiselvästi  lampun"kuuppina". Ja entäs sitten nuo ilmiselvät katelautaset?

Ne ovat  turkulaisesta  helmikaupasta ,  jotain-mitä-en-tiedä - mutta sievät, eikös vain?

Ja sitten melkein Loten kenkien veroiset (ovat hiukan suuremmat), ilmiselviä korun roikkuosia,  pieni lenkki tuolla kantapään osastossa.

Ja sokerina pohjalla, kansainvälisen konferenssimme jäljiltä, upeaakin upeammat lokerikot. Passelit neulojen, pikkuhelmien ja muiden aarteiden kuljetuskopaksi:

Kun näitä näin siellä näytteillä, kävin pyytämässä muutaman. Kun esittelijä kuuli, että ne tulivat  Turun näyttelytoimikunnan rakennusporukalle, sain muutaman ylimääräisenkin. Menivät heti  "parempiin suihin" eli pikkupojille.  Jotka muuten tämän kuvaussession jälkeen saivat luvan tyhjentää (syödä) kaikkien lokerikkojen makean osuuden, sillä ehdolla, että mummo sai kaikki kuoret takaisin. - Eihän sillä karkilla niin väliä ole meikäläisille - eihän?

Ja melkein valmiina - sisustusta vajaa - työryhmämme on tästä aika töttellään -  pyöreä kulttuurikapakka (läpimitta  40 cm, 1:24) Puutorinvessa/

Ja föri onkin jo ihan valmiina (1:30, pituus 50cm) odottamassa kuljetusta Vanhalle Suurtorille:

Kesä reissuje osotteks kannatta ehrottomaste laitta Turku, meijäm miälest paras paikka. Kulttuuri on korkiatasost ja nähtävä riittä.