Villa Charlotten Rouvalla on  kaikkea muuta kuin downsifting -tunnelma. "Uusi liikeideani on taatusti menestys", tuumi hän, kun järjesteli siivousta Tehtaan entiselle työntekijöiden lomaviettotorpalle. "Muutaman mukavan tunnelmaa luovan esineenkin onnistuin löytämään pihapiirin varastosta ja ne aion puhdistaa tänään", päätti odotellessaan kosteusmittauksia. Rahtasi sitten löytönsä mökin edustalle ja aloitti urakkansa.

(Edit: Kuvapäivitykset 9.8.2012)
Rouvan löydöt  ovat omatekemäni "pirttipöytä", sen tuoli ja pukkisängyn jalat. Niitä tehdessäni taas kerran päätin, että en ikinä enää ryhdy huonekalupuusepäksi, niin vaikeaa se on. Pöytä on balsasta, tuolissa käytetty bilteman lautaa ja balsaa ja noissa "pukeissa"  ja sängyn kannattimissa sahattua bilteman lautaa.Lettupannu on on sattumalöytö jonkun isomman nukkekotirompetavaran joukosta. Se on muovia, maalasin mustaksi.

"Tämä valurautainen lettupannu on piste iin päälle", mietti Rouva, kun sai pannun vanhoista rasvoista puhtaaksi ja asetteli sitä hellan päälle.Seinäkellon sain juuri tänään Huutonet kauppani kylkiäisenä. Maalasin tuon heilurin ( oli valkoinen, muovia,  heiluu oikeasti) ja kiinnitin seinälle. Kellotaulu on puuta.

"Ja tuo kello, vaikka se ei enää käykään, on  kuitenkin varsin sopiva tänne", pohti samalla kun laskeskeli, kuinka monta yöpyjää pikkutupaan ja sen kamariin aikanaan mahtuisi.
"No ainakin yksi mahtuu tähän keittiöön, kun löytyi tuo mainio pukkisänky", mietti ja arveli, että sen koekäyttö pitää antaa Tanelle, joka oli luvannut hoitaan koeyöpymisen Opiskelijanuorukaisen kanssa heti, kun nuohous ja kosteusvaurioiden arvio olisi tehty.


Rouvan ja myös Herran mielipahaksi katonrajasta löytyi odotettua isompi  vaurio (oik. ylh.), joka asiantuntijan mukaan pitää  kunnolla tutkia ja korjata. "Käytännössä jonkinlainen viive tulee hankkeeseeni", raportoi harmissaan Gallerisille ja Pankinjohtajan Rouvalle, jotka olivat saapuneet  torppaa ihmettelemään.


"Nå voi ändå sente",  sanoi Pankinjohtajan Rouva," Teelä on tapetti lite sönder också. Ei sen pide häiritä, därför att det är liksom riktigt aito sak, om man tycker att downsifta", sanoi vielä innoissaan. Kotitalousopettaja kun oli, alkoi heti myös miettiä, mitä hienoja suomalaisia perinneruokia voisi puuhellalla valmistaa.

"Katsokaa nyt ystävät tätäkin löytöäni, aito vanha rukinlapa", ihasteli Rouva ja nosti kulmiaan huomatessaan sen vierellä uuteen esillepanoonsa kuulumattoman taskulampun.Pikkuhylly on myös omaa tekoa, bilteman lautaa, pari puuhelmeä ja rautalankaa tankona. Roikkuva pyyhe on kovetusaineharjoittelun tuotosta. Hyllyllä Gittalta saamani taskulamppu (Tanelle)  ja AinoS:n taituroima rukinlapa.

Rouva pyyhki tuolista ja pöydästä suurimmat pölyt ja totesi, että olisi urakkakahvien aika. Hän kun tiesi, että Galleristi ja Pankinjohtajan Rouva olivat luvanneet tuoda mukanaan jotain pientä syötävää.Pöydän teko vei hermot. Balsan saaminen muotoonsa ei ainakaan minulle ollut helppo juttu. Balsa halkesikin parista kohtaa, mutta näin vanhan pöydän kyseessä ollen, asialla ei ole niin väliä, onpa "aidomman" oloinen ;D  Rätti on uuden kovetusaineen kokeilun tulosta. Harjoittelimme Paverpol aineen käyttöä eilen  kesäkerholla Marjan kanssa ja  syntyi jos jonkinlaista ruttukasaa. Oli muuten kiva aine!

"No niin ystävät, nyt voimme istahtaa ja juoda ne kahvit", totesi Rouva ja lisäsi, "Huomenna saamme tarkemman remonttisuunnitelman. Sain juuri kuulla, että vaikka  täällä sisällä on näkymä paikoin lohduton, niin lähempi tarkastelu osoittikin, että hirsirunko on kuitenkin terve ja selviämme melko pienillä toimenpiteillä". 

Alla vielä Gittalta saamani pikkuyllätykset, hieno taskulamppu ja somat astiat, jotka aikanaan menevät Lapsiperheen kotiin, kunhan se Pitsilinnaan valmistuu.Näillä mietoksin eteenpäin. Mukavia lomatunnelmia kaikille blogissani piipahteleville!