"Eiköhän lähdetä oikein naisporukalla Aura-joen rantaan",  sanoi Villa Charlotten Rouva Galleristille, Pankinjohtajan Rouvalle ja Kirjastonhoitajalle, kun sattuivat kaikki yhtaikaa Vanhain Tavarain Liikkeen edustalle. "Minulla on vanhassa muistissa ne laivat, onhan tämä kolmas kerta, kun tapahtuma on Turussa. Sen vuoksi haluan keskittyä nyt harvinaisuuksien  metsästykseen, joita tiedän olevan tarjolla rannan eestiläisten ja unkarilaisten käsityöläisten tonteilla tuolla Ravintola Hermannin likellä ja lisäksi Itäisen Rantakadun päässä,entisen Wärtsilän tehtaan edustalla olevissa Saaristolaismarkkinoiden kojuissa".

1248537021_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä näkymä kohtasi arvon naisemme, kun he kuuluisalla Förillä ylittivät joen,  edessä tupaten täynnä oleva vierassatama.

"Mitä täältä ei löydy, ei tarvitakaan", tuumi Kirjastonhoitajakin, joka ihastui kahteen lasipulloon (isoja reijällisiä helmiä, joista takana oleva on kolmionmallinen - sitä ei kuvassa kovin hyvin näy). "Niistä teen lapunvarjostimia", totesi hän tyytyväisenä. Galleristi teki mielestään erittäin hyvän taidelöydön ja osti nuoren turkulaisen  Joel Sieversin työn (musta-valkoinen grafiikka, itse asiassa varsinaisesta työstä tehty jääkaappimagneetti). "Olipa mukavan oloinen myymälä tuo KUI, pitää tulla toistekin", päätti hän.

1248536913_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pankinjohtajan Rouva hankki, kotitalousopettajan kun on, hienon leivinlaudan. "Tätä possukuvioista voin käyttää mainiosti joulupöytäherkkujen alustana - jätte bra ide", myhäili hän tyytyväisenä. Villa Charlotten Rouva oli löytöihinsä myös enempi kuin tyytyväinen: "Tässä taas kerran lisää houkutuksia Liikkeeseen", mietti hän katsellessaan ölyvärityötä (tallinnalaisen taiteilijan minityö), rautaisia tulevan lasipöydän jalkoja, messinkistä pientä kaukoputkea (avaimenperä) ja laivavarusteluun tarkoitettua muuta antiikkiesineistöä.

1248536930_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä kaikkia ihaillessaan rouvat totesivat ajan kuluneen niin pitkälle, että oli  päivällissaika. "Minä en henkilökohtaisesti suosittele noita rannan kebabeja", sanoi Pankinjohtajan Rouva, joka kotitalousopettajana on erittäin tarkka siitä, että ravitsemukselliset näkökohdat tulevat aina asiallisesti huomioitua. "Låt bli ny och försöka njuta ", sanoi Villa Charlotten Rouva. "Kyllä sinä ehdit ne kanttarellit ja uudet perunat tehdä huomennakin. Nyt me syömme tässä, oli rasvaista tai ei, pääasia, että nälkä lähtee. Ja sitten menemme, yllätys,yllätys, vastarannalle Mamban konserttiin.  Minulla on sinne liput. Mieheni sai ne Tall Ship Racen järjestäjiltä, mutta hän ei itse halua tänne tungokseen. Ny ska vi äta - valitaan sitten sellainen katukeittiö, jossa on tuolit ja penkit, minä en jaksa nyt seistä vähään aikaan".

1248536961_img-d41d8cd98f00b204e9800998e