Kesään on sisältynyt meille kaikille mineilijöille ainakin kaksi päätapahtumaa: Lahden markkinat kesäkuun alussa ja vastikään Forssassa järjestetty tapahtuma. Niiden ansiosta itse kunkin varasto taatusti täydentyi tarpeellisilla käyttötavaroilla ja tietysti mitä upeimmilla herkuilla.

1774061.jpg

Kuvassa oleva hopeakettu-shaali on Villa Charlotten Rouvan ylellisyyskapistus (Forssa), samoin kuin perintönä suvussa kulkevat hopeiset kahvikannu, sokerikko ja kermakko (Lahti).  Jauhelihasta (Lahti) tehdään makoisat lihapullat ja niiden kanssa tietysti tulee olla Turun Sinappia (Forssa - "kahta en vaihda"...). Silliä huikopalaksi Lahden puodista. Ja jälkkäriksi tietysti lättyjä, joiden pelkäsin jo loppuneen ja jotka olivat heti-ensi-ostona-kassissa, kun Forssan ovet aukesivat - en nimittäin niitä Lahdesta hankkinut ja kyllä silloin harmitti!
Turun Thalia-korttelista löytyi sattumalta eilen Rusetti-nimisestä pikkupuodista keraamiset kaatunut maitopullo ja pikkuinen tuttipullo. Maito läikkyy Pitsilinnan remppamiesten kahvipöydässä (Tane taas kiireessään!) ja tuttipullo odottaa Pitsilinnan 5. kerroksen valmistumista.


1774062.jpg

Tarkkasilmäisimmät huomannevat pikkiriikisen lasten helistiminen - sekin on hopeaa ja taitavan Larissan käsialaa - sain sen Kaupantekijäisinä kauniin julhaserviisin myötä - siirtyy aikanaan myös Pitsilinnan 5. kerroksen pikkuiselle.


Tässä juhlaserviisi paikoillaan Villa Charlotten olohuoneessa. Pöydässä olevat kyntteliköt on kevään matkalta New Yorkiin.

1774060.jpg