"Kesä on pojat ohi, remppaa pukkaa niin, että ei perässä meinaa pysyä", huokaisi Tane Huikka ja Kulauksen tiskillä. "Näköjään on Kirjastonhoitajakin taas maisemissa", pohti Baarin Isäntä, kun laski miehen lasiin pelkkää kuplivaa, tosin vissyn muodossa. "Ei ole kehumista ei", todisti Tane juomaa niellessään. "Puuttuu enää, että Villa Charlotten Rouva pääsee päällepäsmäriksi. Ihan kun ei riittäisi, että Galleristille on annettu jotkut valtuudet  Mallimissukan kuvausmatkan ajaksi". Kotispassa onkin tapahtunut: Ikkunakarmeja aseteltu ja seiniä suoristeltu siihen malliin, että siinä raavaampikin mies väsähtää. "Taukoa saatiin sen ajaksi, että Galleristi saa kylppärin pytyn vaihdettua", huokasi Tane.

"Yhtä asiaa en pojat tajua ja se on se, että amme saa olla ruosteessa mutta tulevan peilipöydän pitää kiiltää melkein kuin jalometalli ja ikkunankarmeja maalattiin liki koko yö, ennen kuin eukko sen hyväksyi. Mallinalun hyväksi on sanottava, että sitä ei paljoa paina, onko pinta sileä - riittää että Sisustuslehdessä on sanottu, että tää on muotia just ny". Ja entäs veskinpytty sitten? Kävipä niin, että Tane oli laitettu asialle ja autonlavalla oli kuin olikin ehta pytty... "IHAN VÄÄRÄÄ laatua", kuului Villa Charlotten Rouvaakin jäätävämpi sävy, kun Galleristi näki mitä paikalle oli tuotu. "Onko Tanelle ihan mahdotonta tehdä edes joskus niin kuin ohjeet sanovat - aina ei tarvitse mennä  PurkuTalolle ja ottaa sieltä halvalla, kun kaverilta saa. Tämä menee vaihtoon ja HETI" . Ei auttanut, vaikka Tane yritti todistella pytyn sopivan hyvin ruosteisen vanhan ammeen seuraksi. Lähdettävä oli, kesken  ikkunanasennuksen.

Kuvassa oleva "pikkupöytä" on Huutonet -ostos tyyliin "liika suuri" eli huusin sen luullen koon sopivan 1:12 keittiön kauhojen jne ripustustelineeksi.  Oli aika paljon liika isoa mallia. Kuvassa juuri ja juuri näkyvät pöytälevyssä reijät esilaisten kapustojen ripustamista varten. (Alakuvassa näkyy suuri koko paremmin). Ikkunasta näkyy citymaisema - joskin se minusta näyttää enempi Juhani Palmun taululta ;D.  Livenä vaikutelma on kuvaa elävämpi (siis näyttää paremmin ikkunalta). Ikkunalasina toimii pakastusrasian kansimateriaali.

Yläkerran ikkuna (Mallinalun ja Kiekkoilijan olohuone) onnistui jotenkin paremmin näyttämään kaupunkinäkymää:

 

"No niin pojat, taas näyttää siltä, että työt kutsuvat. Galleristi saapui pihamaalle sellaisen oloisena. Tässä ei taukoa parane pitkittää. Onneksi kesälomat loppuu häneltäkin ja Galleria Bastet avaa taas ensi viikolla ovensa ja meikämanne saa rauhassa jatkaa hommia ihan omaan tahtiinsa".