Veljeni täytti tasavuosia ja valmistin hänelle autotallin, joka kovasti muistuttaa hänen omaa autotalliaan (lue  lasistudiotaan ). Olen saanut häneltä melko monta aarretta, paitsi 1:12 kokoon tehtyjä lasitöitä niin myös 1:1 puisia viinilaatikoita. Niinpä olikin mukava valmistaa tämä interiööri hänelle juuri sellaiseen laatikkoon, jonka häneltä taannoin sain.

Tässä kokokuvassa vasemmalla lasinpolttouuni (pikkusikarilaatikossa), hyllykkö on Helsingin askarteluliikkeen alekorin löytöjä, vesipisteen laatat omaa tekoa taannoiselta Koikkalinnun minikeramiikkakurssilta. Esillä oleva krääsä on osa omaa tekoa, osa ostettua. Kaunis Tiffany- kuuppa on Merjan lahja minulle - täällä se on omiaan, sillä veljeni vaimo harrastaa tiffanytöitä. Kattovalaisin on led valaisin, toimii patterilla ja kiinnitetään magneetilla. Kätevä!   
Hyllyllä on esim. oman kodin putkirempan yhteydessä "poistoihin" laitettu valaisimen sokeri. Artekin vaatenaulakosta ei paljoa näy, mutta sen olen itse tehnyt, Titta tosin jyrsi kolmiokannattimet.

Lasinpolttouunin "vinssi" on avaimenperästä, koukut Tutta -sukista ja poltosta on parhaillaan valmistuneet mm Nasulta saamaani autonlasin (1:1) muruja ostohelmien joukossa. Pikkuritilikkö on Lundbyn  tiskoneen astiaritilä (oli yksi ylimääräinen).

Seinälokerikko on Mieshenkilön lahjoitus, partakoneen terien kotelo ja siinä on ihan aitoja lasitöitä, Irja Rädyn (Lammi) tekemiä pieniä taideteoksia.

Vinssin systeemi on enempi mielikuvista, jollakin tavalla tämä tekninen puoli ei ole kovin vahvoilla.

Työpöydällä on työkaluja (ostettuja) ja sitten itse tehtyjä "lasitöitä", jotka on maalattu lasivärein kalvolle. Kissa on Arjan taitavista käsistä (kuva ei tee oikeutta). Kissa nuolee tassuaan, pikkuinen punainen kieli lipoo, ei vain tässä näy.  Pöytää korotin saamallani linnunpöntöllä, joka muutoin olisi aika iso  ja itselleni turha suuri, reikä on ihan kissalle passeli kolo...

Tarkimmat huomaavat, että ostokaappi on nurinperin - ja ihan tarkoituksella , sillä sokkeliin sai tehdyksi maalaamalla "rosterialtaan". Hanat ja putki on ostettu. Marimekkokannun olen väkertänyt Raunistulan kerhoillassa.

Ilmoitustaululla on Nukkekotilehden kalenteri ja tietysti lasinpolttoon tarvittava lämpötilaseuranta lista. Allakkaan on merkattu isäni ja veljeni syntymäpäivät ja yhteisen juhlan päivä (juhlimme eilen 80+50 -vuotismerkeissä).

Veljeni asusteli Porkkalassa joulun jälkeisessä sähkökatkossa 5 päivää, siitä syystä tässä autotallissa on myös aggregaatti.

Siihen liittyykin sitten tämän vuoden ensimmäiset arvoitukseni: Arvoitus 1: Mistä tämä aggregaatti on tehty?
Edit 24.8.
Tässä aggregaatin aihio:

Arvoitus 2: Mistä onkaan tämä sähkökeskus ja sen johdotusta peittävä "kotelo" tehty?

 Ensimmäinen oikea vastaus kumpaankin palkitaan (ei tarvitse vastata oikein molempiin ja voi osallistua vai toisen arvaukseen) ja sitten kaikkien kesken vielä arvotaan yksi yllätys.

Edit: Arvauksia voi jättää 31.1. asti.