Olin pienellä lomasella Portugalin eloisassa pääkaupungissa, Lissabonissa. Etukäteen tiedossani ei ollut yhtään ainutta "alan" liikettä. Hotellin lähellä olevalla hienolla Rossion aukiolla törmäsimme  ihan sattumalta yhteen - kävi niin, että ensimmäisen kerran ulkomaan kaupoissa jätin ostokset tekemättä... Valikoima oli niin tuttua Euro Ministä ja Reutteria, että totesin niitä löytäväni kotomaastakin. Pettymystä hiukan lievitti, että Mieshenkilö katastrofin ainekset tunnistaessaan tuuppi minua tiuhasti sisään mitä kiehtovimpiin pikkugallerioihin - ihan hyvällä tuloksella:

Paikalliset artesaanit ovat todella taitavia - niinpä Galleristin seinille tästäkin liki kaikki (ainakin joskus) joutavat. Ja olihan ihan tavallisissa matkamuistomyymälöissäkin vaikka mitä:

Rannekorut taatusti muuntuvat mitä hienoimmiksi tauluiksi - arkun vierellä olevat siniset pallurat ovat hotellin  hiustenpesupullon korkkeja ja niistä tulee hienot modernit spottilamput.

Olin etukäteen matkaoppaasta lukenut, että noin 30 km:n päässä sijaitsevassa Sintran kaupungissa on  lelumuseo, Museu do Brinquedo, www.museu-do-brinquedo.pt ja opaskirjamme mukaan siellä löytyisi myös nukkekoteja. Etukäteen en haavettani ollut kotona julkaissut. Lomamme viimeiseksi päiväksi Mieshenkilö keksi ehdottaa reissua tuonne Sintraan - siitä hyvästä minä puolestani ehdotin  heti lasillista (tuopillinen ei  onnistunut, olut siellä oli kuulemma juomakelvotona...) ja suunnitelmat vahvistettiin. Sintra on muuten  UNESCON Yksi World Heritage paikka (1995) ja taatusti käynnin arvoinen muutoinkin kuin tuon lelumuseon vuoksi. Ohessa muutama kuva museosta (laitan koko satsin, noin 100 kuvaa, Photoseihin myöhemmin).

Ja olihan museossa myymäläkin ja sieltä löysin etsimäni - paikallisten miniatyristien töitä, joista näihin ihastuin:

Aika lailla krumeluuri kynttiläasetelma... ja tuoteselosteen mukaan vaasin koriste on hopeaa...

Paikallista keramiikkaa ja posliinilautaset... Ja lopuksi yhteispotretissa kaikki ostoni:

Olin onnesta soikeana näiden löytämisen jälkeen - sai Mieshenkilö nauttia lasillisen, parikin, kun ostot oli tehty ja paistattelimme päivää museon edustan kahvilassa.