Työmatkalta kannattaa aina joskus poiketa ( "eksyä") väärälle reitille. Paremminkin kuitenkin oikealle, jos meinaa tehdä löytöjä.

Kuvassa olevat punaiset puiset rattaat ovat minun ehdoton "lemppa" tästä löytöjoukosta. Ei ole paha tuo Lundby-kokoinen pöytäkään ja sen päällä olevat  fligraanilasit ja kynttelikkö, joka on metallia ja pohjassa lukee Germany. Lasit ovat oikeaa lasia. Kaunis pitsinippu oli ihan piste iin päälle. Nämä löysin kivasta Pietari Old time Antiikin ja vanahan tavaran osto- ja myyntiliikkeestä Ruskon suunnalta.

Turkulaisten hyvin tuntema Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis on joulusesongin myötä kokenut pieniä muutoksia. "En laita kovin paljon esille mitään joulutarpeistoa, sillä pidän ne mieluummin itselläni", totesi liikkeenharjoittajana onnellisena häärivä Villa Charlotten Rouva, kun asetteli yhden tärkeimmistä aarteistaan esille. "Tane on nyt sitten varovainen sen kanssa, hankin sen juuri  joulumarkkinoilta enkä halua sen rikkoontuvan.Se on hiuksenhienoa olkea, joten sitä ei saa runnella. Onko Tanella nyt varmasti puhtaat kädet?" - Hyvinkin puhtaat olivat miekkosemme kädet, nimittäin ne oli pesty ja päälle vielä pakotettu käsidesillä huuhtelemaan, ennen kuin Rouvan uusimpaan aarteeseen sai koskettaa. "Tämä joulutouhu vie miehestä mehut", totesi Tane Huikka ja Kulauksessa,  kun  Baarin Isännän kanssa jäi vielä valomerkin jällkeen siivoilemaan. "Onneksi joulu on vaan kerran vuodessa. Vielä kun kestän sen, että joudun ensi viikolla marssimaan kaupungin halki joulukuusi kädessä Rouvan säestäessä vieressä. Sitä ei kestä kukaan, kun se matami valikoi kuusta Tuomikirkon myyntipisteessä. Kierretään ja kaarretaan ja vaihdetaan ja väännetään ennenkuin on sopiva. Miten niinkin viksu kun se Rouvan mies jaksaa?"

Kaunis himmeli vei sydämeni - se on todella hentoa olkea ja aika "korkea" eli ulottuu, kuten kuvassa näkyy runsaasti yli puolen välin huonekorkeutta. Eli on perinteistä himmeliä isompi korkeutensa suhteen, muuten mielestäni  mittakaava on 1:12 .

"Hankin joulun lisukkeeksi liikkeeseen vielä sitten muutakin", kertoi Rouva Gallerisille, joka piipahti alakertaan järjestettyään Galleriaa Joulukonserttia varten. "Tämä on sangen suuri ja luotan siihen, että kukaan sitä osta - siksi uskallan sen esille laittaa. Mielestäni tämä enkeli saa jäädä pysyväisvalikoimaan". Galleristi oli ihmeissään moisesta liikkeenharjoittamisesta, mutta päätti olla hiljaa ja nautti Rouvan tunnetusti hyvää glögiä tyytyväisenä päivän päätteeksi. "Missä muut ovat?", kysyi sentään, kun huomasi, että seurueen vakiojäsenet Pankinjohtajan Rouva ja Kirjastonhoitaja eivät olleetkaan paikalla. "Tulevat kun joutavat", totesi Villa Charlotten Rouvan, "Pankinjohtajan Rouva nääntyy jouluvalmisteluihin, kun pitää tehdä kaikki itse, kuulemma Pankinjohtaja ei suvaitse jouluisin mitään muuta ostettua kun kinkun ja sillit", jatkoi ja kaatoi toisen glödillisen jo posket posket punertaen. - "Niin ja Kirjastonhoitaja sitten, minusta on peräti kummallista, että hän puhuu Tanesta niin puolustelevaan sävyyn. Ihan pelkään, että ei vaan sotkisi itseään tuohon mieheen, siitä ei hyvää seuraa, sentään  fiksu ihminen".

Enkeli on itse asiassa joulukuusen koriste ja löytö Turun kauppahallista liikkeestä, jonka nimi on muistaakseni Turku shop tai jotain sinne päin - täynnä mitä mukavinta rompetta sekin.