Pitihän sitä tietysti aikaansa seuraavana ihmisenä käväistä kotikaupungin kirjamessuilla. Harrastus leimaa etsintää ja löytöjä:

Varsinais-Suomen monikulttuuriyhdistyksen standiltä hankin nuo kassit, jotka ovat avaimenperiä. Ruskea kassi myös aukeaa, liekö alunperin suunniteltu parkkikolikkoja varten? Myyjien suomi kieli oli sen verran hoono, että en ihan kaikkea ymmärtänyt, paitsi heidän viehättävän ystävällisyytensä. Kun osti kaksi sai hiukan halvemmalla suhteessa yhden hintaan ,ja osti sitten miten osti, kaupanpääliseksi sai palan täytekakkua - moiseen en ole missään ennen törmännyt!

Korituoli (jollakin lailla tulee mieleen jokin kansi/aurinkotuoli) sen sijaan  muistuttaa niitä Kirjamarkkinoiden haastateltavien tuoleja, joista kukin kirjailijaksi itsensä mieltävä antaa itseään viisaampia lausuntoja vähintään 100 ihmisen toljottaessa omiltaan. Tätä en löytänyt Kirjamessuilta, vaan se on  pitkän hivutuksen tulos Huutonetistä. Härveli oli siellä tosi kauan myynnissä, kunnes silmäni tottui siihen niin, että oli ihan pakko saada. Nukke tuli tuolin mukana, ihanaa vanhaa kuosia on tuo pikkupaitulinsa.

Mieshenkilö kunnostautui puolestaan messujen varsinaisen teeman kannatuksessa ja löysi itselleen  mieluista luettavaa, uutta ja vanhempaakin.  Ansaitsi sitten päivän kierroksen päälle lasillisen mieltä tyynnyttävää, kun varomattomasti muistutti minua, että messujen yhteydessä oli myös Keräilymarkkinat. Itse en sitä olisi havainnutkaan. Kuvaa ei siitä saalista ole...  Löysin  hurmaavaan kiinanpalatsikoiran, kokoluokka  pikkulillin pää ja laitoin sen mielestäni kukkaron kolikkojen seuraksi. Kotona en rahapaljouden (!?) joukosta sitä ihan heti löytänyt. Pitää vain uskoa, että löytyy, sen verran oli suuri investointi - peräti 0.20 € . Otan kuvan sitten myöhemmin.