"Kyllä minä taas olen tyytyväinen itseeni, kun katselen perinteistä Kiirastorstain pöytääni", mietiskeli Villa Charlotten Rouva. Enää puuttuu keväiset muffinssit, jotka kohtapuolin valmistuvat ja sitten onkin tälle iltaa kaikki valmiina. "TULETKO KATSOMAAN", kutsui Herraa, jonka mielenkiinto näytti kohdistuvan  ihan jonnekin muualle. "Etkö sinä jo voisi jättää Tehtaan asioita edes hetkeksi ja katsoa, mitä olen saanut aikaan", enempi käski kuin pyysi.
(Edit: kuvapäivitys 25.8., kaikkia kuvia en löytänyt)

"Kevätmuffinssin voit kokeeksi maistaakin, pashan aloitamme vasta, kun Pankinjohtaja ja Rouvansa tulevat", tohkotti ja antoi vasta kuorrutettua herkkua maisteltavaksi. "Kerrankin tuo Tane on toiminut toivotusti ja tuonut Tehtaan varastosta oikeaa rekvisiittaa, vai mitä tuumit tuosta pääovemme koristeesta", tivasi mieheltään, joka muffinssia tyytyväisenä mutustelleen nyökytteli mainitun rekvisiitan terassilla nähdessään.

"Mahdatkohan sinä vaimokulta tietääkään, mitä Tane itse asiassa on löytänyt", pohti mielessään.  Puolisonsa tuntien päätti, että ei asiaa mitenkään esille toisi, ellei sitten joku muu siihen suoraan Rouvaa johdattaisi. Olipahan työstä tullessaan havainnut, että korttelikapakkaa oltiin avaamassa ja peräti erittäin juhlallisissa tunnelmissa.  "Onpa todella meillä mukavan näköinen Kiirastorstain iltatarjoilu", kehui sen sijaan vaimolleen, joka esitteli olohuoneen katettua pöytää.

"Pashaa ja värjättyjä munia, ja  taatusti jotain eleganttia juomia laseista päätellen", tuumi itsekseen ja huomasi mielialansa kummasti kohenevan. - Samalla hetkellä kuului pihalta ystäväpariskunnan rouvahenkilön päivittelyä, "Voi ändå senten, vad dom har här nu, mitt på piha, jämptisti  just Villan kivijalan juuressa. Minun pite nyt heti hämta Rouva hit att titta på, mite on Tane taas keksinyt".  Ei tarvinnut Rouvaa enempää kutsua, kun  jo ryntäsi kivijalassa sijaitsevan Huikka ja Kulauksen ovelle. "MITÄ TÄMÄ TARKOITTAA", kuului jäätävästi, kun  näki oven ulkopuolella olevan julisteen.

"Arvon Rouva", aloitti Tane, " tiedohkshenne, että juhlimme ALKON 80-vuotishjuhlaa. Tänään 5.4. on tashan 80 vuotta siitä, kun tämä ihmishelle kovin tärkeä laitos perushtettiin. Tämän julishteen tarkoitush on kuvata shitä  tärkeyttä, jota ko tahon tuotteiden olemasshaolo ihmishelle merkitshee". Ajattelimme Baarin Isännän ja Opiskelijanuorukaisen kanssa, että  kevätkauden avajaishet shopivat passhelisti tähän päivään ja teemaan", lisäsi ja nosti toista kulmakarvaansa lisänäkäräisen saadakseen.

Rouvaa ei vähemmän voisi kiinnostaa moinen juhla ja tuomio tulikin välittömästi: "SE ON SIIRRETTÄVÄ HETI  sisätiloihin, se ruineeraa minun Villani Pääsiäisen dekoreerauksen  ja on muutenkin  alatyylinen". Tästä toivuttuaan joutui uuden ähmistyksen pauloihin, kun katse osui hieman sivummalla olevaan toiseen julisteeseen:


 

"Eikö tämä ikinä lopu", tuumi ja antoi katseensa myrkyn puhua.  Siihen Tane kuitenkin ehti : "Tuo toinen on Tehtaan varashtoshta,  tulee olemaan baarin Wappukorishteena. Shiirrämme ne hetimiten sisätilaan, kunhan tuossha odottelivat, että saamme hiukan koshtuketta  urakan päälle". - "Taitaa olla aika tovi siitä, kun tänne kostukkeelle pysähdyitte", mietti Rouva itsekseen, mutta antoi asian olla, kun näki julisteiden siirtyvän sisätiloihin. - "Nyt voimme siirtyä perinteiselle Kiirastorstain iltapalalle Pääsiäistä odottamaan",  totesi rauhoittuneena Pankinjohtajan Rouvalle, kun käsikynkkää siirtyivät Villan aistikkaaseen ilmapiiriin.

Siinä tovin herkkuja yhdessä  ihasteltuaan totesi Pankinjohtajan Rouva, "Men voi ändå senten, misse ovat meidän miehet? Jar undrar om dom har stannat sinne alakerta, mine tycke, että he olivat där, kun me ordnasimme julisteet pois... Nå, ante heiden olla där en stund, så kan vi ta lite pääsiäisjuoma innan dom kommer. Se on jättekiva se - Skål!"

(Pääsiäisherkut ovat Jatan taitavista käsistä, pöytäliina Marian ja tuo hieno pinkki juliste Kuuralehdon Anjan yllätys, Jaloviinajuliste on löytö kotikorttelin Hugo-nimisestä pubista, otin siitä valokuvan ja printtasin) - Edit 7.4.: Olin muistissani  sijoittanut tuon hurmaavan pinkkijulisteen AinoS:n "piikkiin", eli pahoittelut siitä - tarvikkeiden logistinen järjestelmä on siis edelleen hakusessa)

Hyvää Pääsiäistä kaikille blogissani piipahteleville toivotan seuraavin kuvin:


Minikinder saapui Jatalta, hurmaava kuppineulatyyny on Gittan yllätys, värjätyt kanamunat korissa ja hieno rasia työkaverini Eijan loihtima Pääsiäistervehdys. Kiitos teille kaikille!  Vanha tarjoilupöytä on Huutonettilöytöjäni.