No niin, kiitos Artun, pääsin minäkin harjoittamaan oikein kaavakuvan kanssa joulutonttujen tekoa. Kyseessä oli  perinteinen lankatontun teko...

2057324.jpg

Visionani oli  valmistaa tonttuja  Villa Charlotten joulukuusen koristeeksi asti. No, ensimmäinen tietysti (kuvassa vasemmalla) kuuluu sarjaan "Ensimmäinen, pilalla, mutta rakas ... Siitä tuli kovin hatara ja liika laiha ja iso. Olisi kuusi kaatunut, kun sen olisin ripustanut... Toinen vasemmalla on samaa epäonnisten sarjaa, yltäisi varmaan ko sarjan voitoon - pankaa merkille IROKEESITUKKA, oli sakset nopeammat kuin äly... Sitten tulikin kerhon opettaja Ninna hätiin ja teki mallin, kun kuunteli puhinaani.... tulos on tulitikun oikealla puolella. Ihan oikea koko ja nätti muutenkin. No, kolmas kerta toden sanoo, ja laitimmainen oikealla sitten illan kolmas omatekoinen tonttu... Melkein oikean kokoinen ja melkein jo nättikin... Siis vain yhden verran liika iso!

Tässä vielä lähikuvaa, eikös olekin vallan vinkeä tuo irokeesitukka? ;D

2057326.jpg

Illan kuluessa piti kokeilla myös "lasimuotoilua", ja ohjaaja-Ninnan Alvar Aalto maljakkoaihio mallina sain aikaseksi nämä:

2057376.jpg

Vasemman puoleinen on ensimmäiseni, tuo toinen on kolmas kappale. Sarjassa toinen meni matkalla lyttyyn ja katkesi .... Ei päässyt siis uuniin asti. - Ihan ei mennyt tässäkään nappiin, sillä tuo jotenkin näköisempi on liika iso. Mutta ehkä siitä tulee Galleristille "tilaustyönä" valmistettu sateenvarjoteline ;)